Stort miljøprosjekt i sammen med kunde

Med støtte på 1 million kroner fra Handelens Miljøfond, starter Pla-Mek og Ekornes et stort prosjekt for å erstatte deler av plastmaterialer brukt i Stressless Dining serien, med resirkulert plast.

Pla-Mek har mange års erfaring med bruk av gjenvunnet plast, også i plastkomponenter til Ekornes. Dette er ABS, PEHD og PP. Kai Roger Bjørdal, i Pla-Mek AS sier at de produktene vi nå skal bruke resirkulert plast i, har vesentlig større krav til egenskaper. Dette er krav til styrke, stivhet, lyd og ikke minst at komponentene skal fungere montert i sammen.

Vi har produsert disse plastkomponentene det gjelder, i noen år. Nå samarbeider vi for å få tilpasset konstruksjoner slik at vi kan erstatte eksisterende materialer med det som finnes tilgjengelig av gjenvunnet plast i markedet.

Det er flere faktorer som spiller inn. Tilgang, egenskaper, kvalitet og pris. Som vi har gjort tidligere, samarbeider vi med teknisk personell hos leverandører, for å velge det rette materialet. Selv gjør vi datasimuleringer og tester i eksisterende produkter, for å ta frem resultater vi kan sammenligne med. Det er en stor prosess som tar mye tid og ressurser og vi kan ikke gå på akkord med kvaliteten i sluttproduktet.

Dette blir meget spennende, og vi synes det er veldig bra få samarbeide med en kunde på denne måten.

Link til sak hos Handelens Miljøfond https://handelensmiljofond.no/nyheter/storste-tildelingen-i-fondets-historie