Stol-suksess med plastkompositt fra Pla-Mek

 

Spisestuestolen Stressless® Dining fra Ekornes er godt mottatt i markedet. Stolen har bærende konstruksjoner i plastkompositt, produsert hos Pla-Mek

Utviklingen av spisestuestolen startet i begynnelsen av 2016. Pla-Mek har vært med både som sparringpartner i en tidlig fase, i utviklingsarbeidet og i produksjonsfasen.

Stolen ble først lansert i det nordiske markedet, i 2017. Etter å ha blitt veldig godt mottatt i Norden, er Stressless® Dining lansert i hele Europa og i enkelte markeder i Asia og USA.

– For oss har dette vært et spennende prosjekt som har utfordret oss både teknisk og produksjonsmessig. Vi har bidratt med vår kompetanse knyttet til valg av materialer og for å finne gode og kostnadseffektive løsninger for produksjon av delene. Prosjektet har krevd investeringer i nye maskiner og med stor grad av automatisering har vi skapt en rasjonell produksjon. Vi gleder oss stort over suksessen produktet opplever i markedet, sier Kai Roger Bjørdal i Pla-Mek.

Gode materialvalg

Mens de fleste bærende møbelkonstruksjoner tradisjonelt har vært av stål eller tre, har Stressless® Dining plastkompositt i sin konstruksjon. Det er et valg Pla-Mek anerkjenner da plastkompositt har stor styrke gode egenskaper for bærende konstruksjoner. I tillegg til tekniske materialer med stor styrke, har stolen komponenter i termoplastisk polyurethan, for å gi gode bevegelser og komfort.

Unik spisestuestol

Stressless® Dining spisestuestol har trinnløs regulering av sete og rygg, og et patentert system som sørger for perfekt balanse i alle sittestillinger. Når du lener deg fremover mot bordet for å spise, tilpasser setevinkelen seg automatisk og du får redusert trykk under lårene. Samtidig får ryggen god støtte. Ønsker du å slappe helt av, kan du lene ryggen bakover. Da vil setet gli fremover slik at du får en mer åpen og behagelig sittestilling.