Sterkere satsing på konstruksjon og simulering

Pla-Mek satser sterkere på utvikling, konstruksjon og simulering. Det skjer i et samarbeid med Kalleland Tegning.

Pla-Mek har tidligere samarbeidet med Frode Kalleland da han jobbet hos J.E. Ekornes og Stokke.

Utvidet satsing

– Etter at han fristilte seg fra eksterne arbeidsgivere har vi utviklet et tett og godt samarbeid med Kalleland Tegning innenfor produktutvikling og konstruksjoner av produkter i plast, samt simulering av sprøytestøpeprosessen. Innenfor simulering er dette en ekstra tjeneste til våre kunder og kan også foregå direkte med Kalleland Tegning om ønskelig. For oss er det viktigst at kunden får bistand i utviklingsfasen. Deretter vil vi ha interesse i å produsere produktet dersom det passer inn i våre maskiner, sier salgsleder i Pla-Mek, Thor Omenås.

Knytter sammen prosessene

Pla-Mek har i år investert i simuleringsprogrammet Solidworks Plastics. Programmet brukes til å simulere sprøytestøpeprosessen og gir verdifulle data for hvordan produktet vil bli når det kommer ut av formen. Det gir retningslinjer for hvordan konstruksjonen kan justeres for å oppnå det optimale resultatet.

– For oss er det viktig å knytte sammen prosessene fra idé til produksjon. Mye av det som gjøres i utviklingsfasen må være forankret med hvordan det til slutt skal produseres. Sammen med vår kompetanse ser vi at Frode Kalleland gir våre kunder ideer og løsninger som bidrar til gode og kostnadseffektive løsninger for begge parter. Vi har flere spennende prosjekter på gang, sier salgsleder i Pla-Mek, Thor Omenås.